Karmøy kan bli landets frivillighetskommune

Sist oppdatert 12. november 2018 11:19

Stort frivillig engasjement kommer blant annet til uttrykk under den årslige TV-aksjonen.

Karmøy kommune er blitt nominert som «Norges frivillighetskommune». Det var opprinnelig mange kommuner på lista. Nå gjenstår tre: Stavanger, Porsgrunn og Karmøy.

Karmøy har selvsagt kommet til finalen først og fremst på grunn av det brede og omfattende frivillige engasjementet, men det har også hjulpet at kommunen arbeider målrettet for å støtte opp om og legge til rette for frivilligheten.

Om få uker drar ordfører Jarle Nilsen og frivillighetskoordinatorEva Iris Eyjolfsdottir til Oslo for å være med på utdeling av prisen, på frivillighetens dag 5. desember.Før det skal det lages en kort film som presenterer frivilligheten i Karmøy. Der vil særlig tilbud til barn og unge bli løftet fram, men den skal også vise hva kommunen bidrar med, slik at andre kommuner også kan gjøre lure ting. Frivillighetskoordinatoren tar gjerne imot tips fra lag og foreninger som har lyst til å vise fram noe av sin virksomhet.

Endelig vinner av prisen som årets frivillighetskommune vil bli kåret av Frivillighet Norge og KS.

Frivillighetskoordinator Eva Iris Eyjolfsdotti kan kontaktes på e-post: eie@karmoy.kommune.no.