Karmøy har økt testkapasiteten

Økt kapasitet. Her ser vi leder av testteamet Laura Kloster (iført smittevernutstyr) sammen med leder av coronatelefonen Christine Eikrem. Til vanlig er de begge ansatt i skolehelsetjenesten som helsesykepleiere.

Nasjonale helsemyndigheter har besluttet at flere med symptomer på covid 19 skal testes. Karmøy kommune har økt testkapasiteten betydelig og ønsker å teste alle som har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, slik som feber, hoste eller tungpustethet, i mer enn to dager. 

-Testing vil skje så langt kapasiteten rekker. Vi har stor kapasitet, og vil også kunne øke denne. Nå kan vi teste 5 % av befolkningen i uken og 60 personer i timen, sier smittevernlege i Karmøy Martin Eikrem.


Testing må avtales på coronatelefonen

Dersom du har symptomer på akutt luftveisinfeksjon (slik som feber, hoste eller tungpustethet) i mer enn to dager, eller det er andre grunner til at du bør testes, oppfordres du til å ta kontakt med coronatelefonen: 52 81 23 60. Telefonen er betjent mandag-fredag kl. 08.30-15.00, ikke i helgene. Ved akutt sykdom du ta kontakt med legevakten (telefon: 116 117).

Det er gratis å ta coronatesten.

Coronatelefonen besvares av helsepersonell.

Coronatelefonen har fått plass blant instrumentene i Karmøy kulturhus.


Testene gjennomføres på Åkra

Når du ringer coronatelefonen vil du få nærmere informasjon om hvor du kan få tatt testen, og gjøre avtale om tidspunkt.

Coronatestingen gjennomføres nå i et telt i tilknytning til Karmøy kulturhus i Rådhusveien 71 på Åkra. Det er mulig å kjøre egen bil inn i teltet og ta prøven gjennom bilvinduet.

Coronatestingen foregår i dette teltet på baksiden av Karmøy kulturhus på Åkra.

Helsepersonell i beskyttelsesutstyr står klar for å ta imot de som har avtalt tid for å ta coronatest.


Prøvesvar og smittesporing

Hvis du har testet deg i Karmøy, kan du selv sjekke testen din her

Du blir kontaktet av smittevernet i kommunen dersom testen din er positiv. Da blir det også satt igang smittesporing, dvs. kartleging av såkalte nærkontakter. Dette for å finne ut om du kan ha smittet flere, eller om flere i din omgangskrets kan ha blitt smittet av samme person som deg.

Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt med en person som er bekreftet syk med covid-19 fra 24 timer før symptomdebut og til personen er avisolert (FHI.no).


Fortsatt viktig å følge smittevernrådene

-Ved mer testing må vi være forberedt på at vi kan finne flere med positive prøver, sier kommuneoverlege i Karmøy Katrine Marie Haga Nesse.

Befolkningen trenger likevel ikke å være mer bekymret enn før. –Dersom du er nærkontakt, eller det skulle være andre spesielle årsaker til at du må ta ekstra forholdsregler knyttet til smitte der du oppholder deg (barnehage, skole, arbeidsplass mv.), vil det gå ut informasjon til berørte.  Ellers må alle fortsatt følge de nasjonale smittevernrådene og holde seg oppdatert på hvilke regler og råd som gjelder, sier kommuneoverlegen.

Følg med på helsenorge.no, FHI.no eller Karmøy kommunes temaside om coronaviruset. Disse oppdateres fortløpende med fakta, råd og tiltak.