Julehilsen fra ordfører

Kjære, gode innbyggere 

Solen har snudd og vi går mot lysere tider, men vi er fortsatt inne i en annerledes tid. En periode trodde vi at pandemien lettet på grepet, …… men den gang ei. 

Jeg tenker på de som nå er utrygge for egen helse, de som kjenner på ensomhet og en annerledes hverdag og jeg tenker på næringslivet vårt som så vidt fikk kjenne på den gode flyten og optimismen før det igjen ble endring. Dette er krevende. Men vi er mange som stiller opp og som hjelper til på beste måte. Som voksne må vi særlig ta vare på barna og de unge. Ved å åpne skolene den 3. januar skaper vi trygge rammer for de som trenger det mest. Sammen skal vi gå mot våren og den vanlige hverdagen. Vi skal tilbake dit igjen. 

-i Karmøy kommune har vi innsett at et stikk kan være større enn oss selv

Jeg er takknemlig for alle medarbeiderne som står i førstelinjetjenesten i kommunen vår. På en imponerende måte klarer de å gi gode tjenester og velferdstilbud selv om vi står i en krevende pandemi. Pandemien er ikke annerledes lenger, den er et fast tillegg til arbeidsoppgavene for mange av oss. Jeg er også mektig imponert over deg kjære innbygger; i Karmøy kommune har vi innsett at et stikk kan være større enn oss selv. Vi tar ansvar, vi stiller lojalt opp og vi tar vaksinen. Over 90 prosent er vaksinert, mange med dose både en, to og tre. I førjulsstria har over 700 fått satt første dose. Det er et modig valg og trolig et vanskelig valg for deg som har vurdert dette lenge. Det beste for egen helse – og det beste for å bidra til å redusere smittefaren er å la seg vaksinere. Takk til alle som tar vaksinen. Det gjør at våren kommer raskere og sommerbeitene kan oppleves grønnere når vi sammen reduserer risikoen for alvorlig sykdom. 

Jeg vil ønske deg og alle de du er gla i en fredfull julehøytid og alt godt for det nye året. Sammen reduserer vi smittespredning – sammen så står vi an av.

Jarle Nilsen
Ordfører