I strålende sol ble det Blått flagg markering på Åkrasanden

Åkrasanden er igjen på listen over strender og marinaer i 46 land, som alle har fått det internasjonale anerkjent symbolet Blått flagg. I dag var det flaggheising med besøk av ordføreren som fikk flagget overrekt av Åkraspeidere og flott fanfare av trompetist Simon Stenersen. – Vi er stolte her i Karmøy, sier ordfører Jarle Nilsen som ser frem til varme og solfylte sommerdager på Åkrasanden. Jeg er glad i Karmøy og områdene rundt, og naturen her er fantastisk. Det er attraktivt for besøkende å komme til en strand du vet er tatt vare på. 

-For å få Blått flagg er det mange krav som skal oppfylles.  Det blir sett på om det er rent vann, rene omgivelser, toaletter og førstehjelpsutstyr, for å nevne noen. Det er en viktig anerkjennelse for de viktige frilufts- og naturkvalitetene denne stranden har, og for hvordan en bærekraftig forvaltning av stranda blir utført. Organisasjonen har likelydende krav over hele verden. Disse har vi nå dokumentert at vi oppfyller, sier en stolt reiselivsrådgiver Camilla Vandvik som uttrykker at dette er et kvalitetsstempel for de beste strendene i verden som også turistene er meget opptatt av. 

Det er Friluftsrådet Vest,  Åkrehamn Vekst, kommunen, lokale foreninger og frivillige som er med og skaper aktiviteter gjennom sommersesongen. 
Hvert år på familiedagen holder Røde Kors drageverksted og Norkirken sandslottkonkurranse. I år skulle også Åkraspeiderne og Karmøy dykkerklubb vært med. Vi håper å arrangere en familiedag i høst. I slutten av juni vil Karmøy kommune lansere filmen “Rabinowitz” i appen Tilbakeblikk. Da vil enda en ny attraksjon pryde Norges fineste strand!