Hva mener du er viktig for eldre?

Gi ditt innspill til kvalitetsreformen for eldre “Leve hele livet” i elektronisk skjema innen 10. januar.

I løpet av 2020 skal kommunestyret ta stilling til hvordan reformen skal følges opp i Karmøy. Kommunen har allerede fått viktige innspill gjennom en kafédialog som ble arrangert 3. desember. Hadde du ikke anledning til å delta på denne, eller har kommet på flere momenter i etterkant, er det nå en ekstra mulighet til å sende inn innspill i det elektroniske skjemaet nedenfor.

Innspill bør knyttes til reformens fem innsatsområder: aldersvennlig samfunn, aktivitet og fellesskap, mat og måltider, helsehjelp og sammenheng i tjenestene (mer informasjon finner du under skjemaet).

Elektronisk skjema for innspill - Leve hele livet:

• Hvilket av de fem innsatsområdene i kvalitetsreformen ønsker du å gi innspill til? Det er kun mulig å gi innspill for ett tema pr registrering. Det er mulig å registrere innspill flere ganger.
  • Her skriver du inn ditt innspill (maks 500 tegn)

Målet er å skape et samfunn som legger til rette for at eldre kan bidra og delta i samfunnet.

• Planlegg egen alderdom
  • Eldrestyrt planlegging
  • Nasjonalt nettverk for aldersvennlige kommuner
  • Partnerskapsordning
  • Seniorressursen

Målet er økt aktivitet, gode opplevelser og fellesskap.

• Gode øyeblikk
  • Tro og liv
  • Generasjonsmøter
  • Samfunnskontakt
  • Sambruk og samlokalisering

Målet er å redusere underernæring og skape gode mat- og måltidsopplevelser for den enkelte.

• Det gode måltidet
  • Måltidstider
  • Valgfrihet og variasjon
  • Systematisk ernæringsarbeid
  • Kjøkken og kompetanse lokalt

Målet er å øke mestring og livskvalitet, forebygge funksjonsfall og gi rett hjelp til rett tid.

• Hverdagsmestring
  • Proaktive tjenester
  • Målrettet bruk av fysisk trening
  • Miljøbehandling
  • Systematisk kartlegging og oppfølging

Målet er økt trygghet og forutsigbarhet i pasientforløpet til eldre og deres pårørende.

• Den enkeltes behov
  • Avlastning og støtte til pårørende
  • Færre å forholde seg til og økt kontinuitet
  • Mykere overgang mellom hjem og sykehjem