Herlige Karmøy. Hjelp oss å holde det ryddig

Mange ildsjeler, lag og organisasjoner hjelper kommunen med å rydde friområder, nærområder og strender. Tusen takk til deg som hjelper til. Når sola steiker og alle vil ut klarer ikke alltid kommunens 45 ansatte i samferdsel og utemiljø å ta unna. Da er det fint å ha deg med på laget.

Vi har alle sett eksempler på friområder som er forsøplet. Bossdunkene fylles opp og fugler sprer søppelet. Dette skjer nærmest uavhengig av hvor hyppig dunkene tømmes. For å unngå forsøpla områder er det flott at du som innbygger rydder etter både deg selv – og andre.

Friluftsliv

Karmøy kommune har 45 ansatte innenfor sektor samferdsel og utemiljø. Mange av disse jobber med å stelle ute- og vegareal. På bildet ser du Tormod Jacobsen (til venstre) og Sigve Sæbø i sving med å rydde i parken i Kopervik.

Karmøy kommune er også medlem i Friluftstrådet Vest. Friluftsrådet vedlikeholder, drifter og utvikler 112 friluftsområder på Haugalandet. 9 av disse ligger i Karmøy kommune: http://www.frivest.no/turomrader/karmoy-kommune/

I tillegg er mange andre nydelige områder tilrettelagt for aktivitet og rekreasjon hvor kommunen klipper plener, vanner blomster, kjemper mot ugress og mye mer. Karmøy kommune er glad for at områdene blir brukt. Spesiell i de solfylte junidagene var det stor pågang, nå håper vi på mer sol og godt brukte uteområder i kommunen vår.

Bruk avfallsbeholderne

Dessverre må kommunen utføre noe arbeid som vi mener vi kunne ha vært foruten. For eksempel ved Fotvannet er det de siste årene brukt mye ressurser for å tilrettelegge for et friluftstilbud for alle. Dessverre registrerer vi også at noen få ikke oppfører seg slik som de burde. Bommen inn til området ble ødelagt to ganger i løpet av fire uker. Noen få benytter seg ikke av avfallsbeholdere og glasskår spres der hvor et barn skal leke.

Karmøy kommune rydder og tømmer renovasjonsbeholderne ved for eksempel Fotvannet fredager og mandager. Vi er glad for at frivillige hender hjelper oss og tar et tak utover dette. Vi håper alle får en solrik og fin sommer på herlige Karmøy. På kommunens nettsider finner du spennende ting å gjøre. https://www.karmoy.kommune.no/mye-a-gjore-for-hele-familien-i-karmoy/. Sammen holder vi Karmøy kommune ren og pen.