Jordmor

Sist oppdatert 30. mars 2020 15:08

Driften av jordmortjenesten vil nå endres som følge av den pågående corona-pandemien. Se Karmøy kommunes temaside. (For information in English about Corona/COVID-19 in Norway please go to the FHI’s website).

Endringene er gjort for å minimere risiko for smitte. Konsultasjonene vil bli kortere, og kun de kontrollene som er helt nødvendige vil bli utført. Vi støtter oss på råd og anbefalinger fra helsedirektoratet, samt egen jordmorfaglig vurdering.

Den første kontrollen vil nå utføres per telefon. Når du henvender deg til helsestasjonen som ny gravid vil du blir satt opp til time – men istedenfor å møte opp fysisk vil du bli oppringt av jordmor. Du vil få den informasjonen du trenger, vi får laget journal og henvist deg til ultralyd. Vi lager et helsekort til deg, det er et papir (journal) som skal følge deg i svangerskapet. Det vil vi oppbevare i vårt journalarkiv til vi ved en senere anledning kan gi det til deg.

Kontrollene i uke 24, 28, 32, 36, 38 og 40 vil fortsette som før, men vil bli korte. Vi vil kun gjøre de fysiske målingene. Vi ønsker å minimere tiden den gravide er på kontoret for å redusere smitterisiko. Det vil ligge nyttige linker på nettsiden vår i forhold til amming og fødsel. Kom alene, ikke ta med partner (kun unntaksvis i helt spesielle situasjoner) eller barn.

Hjemmebesøk, 6 ukers kontroller og felles fødselsinformasjon vil ikke bli gjennomført nå.

Gravide med luftveissymptomer skal IKKE møte til jordmorkontroll på helsestasjonen, ta kontakt med oss per telefon hvis du er syk. Har den gravide luftveissymptomer skal hun henvende seg til egen legevakt for personer med luftveissymptomer per telefon. Bruk vanlig legevaktsnummer. Her vil det være lege som utfører kontrollen. Ta med helsekort hvis du har det!

Vårt mål er som alltid å ivareta mor og barn på en trygg måte gjennom svangerskapet.


Svangerskapsomsorgen er et frivillig og gratis tilbud til alle gravide som bor i Karmøy og Bokn kommune. Jordmor jobber i samsvar med de nasjonale retningslinjene for svangerskapet. Er du gravid kan du velge om du ønsker å gå til fastlege, jordmor eller en kombinasjon.

Målet for svangerskapsomsorgen er å sikre at svangerskapet går så normalt og trygt som mulig både for deg og barnet. Vi har fokus både på den fysiske og psykiske helsen gjennom svangerskapet. Det legges vekt på individuell veiledning med forberedelse til amming, fødsel og den første tiden etterpå. Jordmor har fokus på normal prosesser i svangerskapet, men henviser videre ved eventuelle avvik.

Jordmor ønsker å møte deg så tidlig som mulig i svangerskapet. På denne måten kan vi best mulig gi deg oppfølging etter dine behov, og bidra til at du får en trygg og god opplevelse av å være gravid. Partner eller annen ledsager må gjerne bli med på konsultasjonene dersom dere ønsker det. Imidlertid anbefales det en eller flere konsultasjoner bør gjennomføres uten partner tilstede.


Jordmortjenesten er rettet mot:

 • Kvinner som planlegger graviditet
 • Samtale ved uønsket graviditet
 • Kvinner/par som venter barn
 • Barselkvinner/par og nyfødte spedbarn
 • Kvinner/par som ønsker prevensjonsveiledning

Vær tidlig ute med å bestille time da det ofte er stor pågang.

NB! Ta med urinprøve og aktuelle papirer.

Vi ønsker velkommen til et trygt og hyggelig samarbeid!


 • Samtale, råd og veiledning om tema innen helse, livsstil og graviditet
 • Helsekontroll i svangerskapet
 • Henvisning ved behov
 • Forberedelse til fødsel, amming og det å bli foreldre
 • Hjelp til familieplanlegging og prevensjon
 • Tidlig hjemmebesøk 1-4 dager etter hjemkomst fra fødeavdelingen
 • Utfyllelse av Erklæring om farskap ved samboerskap

 


Skudenes helsestasjon: 52 81 14 20

Åkrehamn helsestasjon: 52 81 15 51

Kopervik Helsestasjon: 52 85 75 50

Avaldsnes helsestasjon: 52 81 15 02

Norheim helsestasjon: 52 81 16 90