Beintøft

Beintøft er en nasjonal kampanje for å få flere skoleelever til å gå sykle eller sparke til skolen. Karmøy satser mye på kampanjen og de beste klassene kjemper om både heder og premier.

Beintøft er en morsomt, miljøvennlig og lærerikt. Aktiv skolevei er viktig for helse og konsentrasjon. Når flere lar bilen stå, blir det også mindre forurensning og renere luft i nærområdet, bedre trafikksikkerhet rundt skolen og ikke minst: Det bidrar til reduserte klimagass-utslipp.

Karmøy kommune ønsker at flere barn skal gå eller sykle til skolen, og oppfordrer alle klasser på barneskolene til å delta i Beintøft. Kommunen har også utvidet selve kampanjeperioden: Mens resten av landet går og sykler i fire uker, varer det i 15 uker i Karmøy.

Det er gratis å delta, og det er lærerne som melder på klassene, samt registrere hvor mye elevene går eller sykler – gjerne sammen med elevene.  Alle klasser som deltar er med i konkurransen om fine premier både fra miljøagentene og Karmøy kommune.

Tall fra 2020-sesongen

2454 elever i 115 klasser fra Karmøy deltok.

Karmøy kommune havnet dermed på 3. plass nasjonalt. Vi slår større byer, som Oslo og Bergen i deltakelse.

Elevene på Karmøy gikk, syklet eller sparket til sammen 167 100 km. Dette tilsvarer 4 ganger rundt jordkloden ved ekvator.

Aktivitetsdag i premie

Normalt har de beste klassene blitt honorert med en aktivitetsdag på Lindøy. På grunn av koronaen har dette vært umulig de to siste åra, så da har klassene heller fått et beløp til klassekassa for å kunne gjøre noe kjekt sammen.

Her er noen bilder fra en tidligere aktivitetsdag på Lindøy:

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_2535-1024x768.jpgThis image has an empty alt attribute; its file name is IMG_2530-1024x768.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Beintofft-02.jpgThis image has an empty alt attribute; its file name is Beintofft-01.jpg

Klassene som gjør det bra får også premier underveis.

Se film fra lansering av Beintøft våren 2020:

Se film om premiering av de beste klassene i Karmøy i 2020-sesongen:

Mer informasjon om kampanjen finnes på nettsida til  Beintøft

Er det spørsmål om medvirkning i Karmøy, så ta kontakt med folkehelsekoordinater Reidun Dahl på epost reda@karmoy.kommune.no eller beintoft@miljoagentene.no