Hjelpelinjer for barn og unge

Noen ganger er det viktig å få kontakt med profesjonelle voksne som kan hjelpe. Du kan søke hjelp både på telefon og chat.

Om barn og ungdom opplever hjemmesituasjonen så vanskelig at de har behov for hjelp fra noen andre, eller noen er bekymret for et barn eller en ungdom, kan følgende kontaktes:

 • Alarmtelefonen for barn og unge:  Har døgn åpent hele uken. Barn, unge og voksne som er bekymret kan ringe tlf. 116 111 hele døgnet. Her møter du profesjonelle voksne som kan hjelpe.

 • UngSnakk: Hver tirsdag fra klokken 14 til 16 kan du chatte med UngSnakk. Her møter du veiledere som hver dag jobber med å hjelpe barn, unge og voksne som kjenner noen som sliter med alkohol, rus eller vonde tanker. Tjenesten er for deg mellom 10 og 23 år, og du kan være helt anonym.

 • Kors på halsen: Røde Kors sitt samtaletilbud gjelder for alle opp til 18 år. Du kan ringe, sende e-post eller chatte og ta opp det som er viktig for deg.  Hos Kors på halsen får du snakke med en voksen du kan stole på, og som ikke kan se hvem du er. Du kan fortelle om alt, både de gode tingene og det du synes er vondt og vanskelig. For livet blir faktisk litt lettere når du har noen å snakke med.

 • Sidetmedord.no: Dette er et tilbud til alle som trenger å dele tanker og følelser med noen. Nettjenesten drives av Hjelpetelefonen 116 123. Hjelpetelefonen drives av interesseorganisasjonen Mental Helse. Du kan også chatte via nettsiden deres.

 • Mental Helse sin Foreldresupport: Dette er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.

 • Vold- og overgrepslinjen: Tlf. 116 006 er en hjelpelinje for alle som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner. De har åpent døgnet rundt og du kan ringe uansett hvor du bor i Norge. Du kan snakke om opplevelsene dine, få hjelp, råd og svar på spørsmål. Du kan ringe anonymt og tjenesten er gratis.

 • Barneverntjenestens barnevernvakt i Karmøy: Barneverntjenesten  er en støttespiller når barn har det vanskelig. Barnevernvakten er akuttberedskapen til barnevernet. Den er åpen på kveldstid og i helger. Hovedoppgaven er å hjelpe barn og familier i krise som trenger raskt hjelp. Du kan også kontakte barnevernet om du er bekymret for hvordan et barn har det, eller har behov for å drøfte en bekymring.
  • Barnevernvakten: 915 32 510  (åpningstid 15.30-08.00)
  • Barneverntjenesten: 900 63 350  (åpningstid, hverdager 08:00 til 15:00)
 • Unge pårørende er et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende. Alle som svarer på chat, telefon, SMS og brev er fagpersonell med taushetsplikt og plettfri vandelsattest.

Andre tilbud i Karmøy kommune

Du kan også kan ogs¨å kontakte Helsestasjon for ungdom (HFU) i Karmøy og helsesykepleier på skolen din.

Er du foresatt og har noe du tenker på eller bekymrer deg over i forhold til barnet ditt, kan du også ta kontakt med helsestasjonen.

Det er også mulig å få hjelp fra psykisk helseteam for barn og unge.