Gode tips for høstferien

I egen kommune gir vi deg og familien en flott mulighet til å bli enda bedre kjent med  hvilke skatter Karmøy har å tilby.

Her et knippe tips til morsomme høstferieaktiviteter:

Vil du oppleve nærområdet ditt på nytt? Du kan gå en mobil vandring ved å laste ned  appen Tilbakeblikk. Gjennom fem små filmscener får du innblikk i epoker, historiske begivenheter og myters opprinnelse. Bli med på en digital tidsreise kombinert med utflukter til Skudeneshavn, Visnes, Syreneset Fort, Åkrasanden, og Avaldsnes.

Ta med familien på spennende Eventyrjakt! Rebusene legger til rette for interaktiv utendørs historieformidling i Åkrehamn, Kopervik, Skudeneshavn og Visnes. Rebusene finner du utvalgte steder og digitalt på Opplev Karmøys nettside

Vikingjakt-rebus får du med museumsbilletten på Avaldsnes. Nordvegen Historiesenter er åpent onsdag og søndag.

Aktivitetsdag på Avaldsnes
Søndag 11. oktober er det aktivitetsdag for barn med trollverksted, trolljakt, trolleboller og trolleventyr. Den nye lekeplassen må også prøves!

Grottesafari på Fosen
Spennende grotter å utforske med hodelykt! Se kart og mer info her: visitkarmoy.no/familieattraksjoner/naturopplevelser 

Fjellhyttebesøk
Karmøymarka har rik og variert natur, fra kultur- og jordbrukslandskapet i vest, til lyngheier og “snaufjell” i øst. Fjellhytter er et kjekt mål for turen. Kinnebu har panoramautsikt mot Åkrehamn, og havet i vest. På  sør-Karmøy fører de fleste stier til Røyningsbu som holder søndagsåpent.

Møt dyrene i Haugaland zoo

I dyreparken på Torvastad kan du møte eksotiske dyr fra hele verden; som kenguru, treleopard og krokodille.

Minigolfen – familiepark

Det spennende minigolfanlegget inviterer til ute- og innespill. Flott og morsomt gruveområde og bondegårdstema. Europas største!

Har du prøvd frisbeegolf?

Ta med frisbee og finn ut hvem som er familiens mest treffsikre: I Liarlund, Kopervik, er det tre forskjellige løyper/skogsbaneoppsett. En barnevennlig 9-hulls bane ligger ved parkeringsplassen. Karmøy Discgolfbane på Blikshavn i Skudeneshavn er en flott og åpen bane i et kommunalt friluftsområde.

 

Bli med på mye gøy i høstferien!