Gleder seg over «nye» aktivitetstilbud

Sist oppdatert 25. juni 2019 08:04

Jordbærene vil få godt stell i hagen til Augustehuset

«Nytt» aktivitetshus

Aktivitetstilbudet for personer med demenssykdom og som er i god fysisk form har flyttet inn i «nytt» hus. Avdelingsleder Kristine Nessa og ergoterapeut Susanne Ve Rasmussen syns det er veldig flott å kunne drive dette tilbudet i Augustehuset på Håvik. – Nå har vi fått egen hage som vi skal holde selv og vi ser at dette allerede er til stor glede for våre deltakere. Vi har b.la. plantet noen spiselige vekster og bær som vi senere skal nyte godt av.  Vi har fortsatt fokus på fysisk aktivitet, turer og har et godt og trygt sosialt miljø hvor humor spiller en viktig rolle, sier avdelingslederen.

Tilbudet inkluderer en enkel lunsj, som inntas enten inne eller ute på tur, og varm middag hver dag. Åpningstiden er mandag-onsdag og fredag. Fra august vil dette bli utvidet med et torsdagstilbud tilpasset den sprekeste gruppen.

-På Augustehuset er fokuset på det du fortsatt mestrer og minst mulig på sykdom. Humor er en viktig del av hverdagen, og her oppstår nye vennskap. Med Augustehusets bil kan vi nå turområder på hele Haugalandet. Vi har også ulike treningsaktiviteter, lytter til musikk og går på konserter i regi av kulturstokken. I tillegg til å ta oss av egen hage drar vi også ut på gårdsbesøk og på museum, legger avdelingsleder Kristine Nessa til.

Augustehuset er oppkalt etter Auguste Deter. Hun var den første personen som ble diagnostisert med Alzheimers sykdom av den tyske legen Alois Alzheimer i 1901.

Augustehuset aktivitetstilbud – informasjonsskriv

Ny dagavdeling på Vea sykehjem

I tillegg til flyttingen til Augustehuset er det også gjort andre endringer i kommunens dag- og aktivitetstilbud. For å få plass til litt flere eldre som ønsket et tilbud i nærområdet sitt ble det i mai i år gjort en justering av eksisterende tilbud/plasser. Flere deltakere fikk flytte til ny dagavdeling lokalisert på Vea sykehjem. Hovedsakelig er de som får tilbud om plass på Vea dagavdeling bosatt mellom Tjøsvollbrua i Åkra og Eidekrossen ved Kopervik. På denne avdelingen er det plass til 14 deltakere og åpningstiden er mandag til fredag, kl. 10.00-16.00. Deltakerne i dagtilbud for eldre får være med på ulike tilpassede aktiviteter og det blir servert lunsj og middag.

Kommunen har flere dagavdelinger for eldre. Disse er lokalisert i tilknytning til sykehjemmene:

• Skudenes
  • Åkra
  • Vea – åpnet i mai 2019
  • Storesund
  • Norheim

I Kopervik er dagavdelingen lokalisert i Torfæusgt. 21.