Fire slag sild til jul

Når kjøkkensjef Audun Moksheim fikk kortreist sild fra Kyvik Sild, var han rask med å sette lærlingene i sving med å lage julesild til beboerne på kommunens sykehjem.

Lærlingene Apilak Jantima fra Åkra sykehjem og Alicia Vik fra Bygnes sykehjem

I starten av desember var lærlingene samlet på Storasund sykehjem for å lage fire ulike slag julesild som en del av læringsplanen.

-For å dekke et mål i fagplanen og for å lære norske juletradisjoner, bestemte vi oss for å lage sildeanretninger, sier kjøkkensjef Audun Moksheim.

Den ferdige silden ble tappet oppi glass som hadde sin helt spesielle etikett med motiver fra Karmøy kommune.

-Vi har laget fire ulike slag; Sennepssild, tomatsild, sursild og sildesalat som skal tilbys på alle sykehjem i Karmøy kommune.

Ønsker du å teste ut oppskriftene lærlingene har brukt?

Det er ikke bare julesild som skaper god stemning på Storasund sykehjem, ved inngangen er det rigget til en julegate som er til glede for både pasienter, pårørende og ansatte.