Filmfestival for Den kulturelle skolesekken i Karmøy

Flere tusen elever på hele Haugalandet skal i disse dager besøke Den norske filmfestivalen. Filmskaperer og rød løper vil sette rammen for filmopplevinger utenom det vanlige.

Hovedrolleinnehaver Harry Gilby fra filmen Just Heart møtte ungdomsskoleelevene under filmvisningen på Karmøy kino 21. august.

10. trinn får visning av filmen Stupid Young Heart (2018):  Enni er spinkel og bekymringsløs, og ønsker å være som femtenåringer flest. Det hele endrer seg drastisk da han oppdager at han har gjort en av de mest populære jentene i klassen, Kira, gravid. Lenni har selv vokst opp uten en pappa, og nå leter han etter en farsfigur han kan lære av. Han finner dette i Janne, en mann som vanker i det høyreekstreme miljøet. Kira føler seg alene i graviditeten, og hun merker at Lenni er i ferd med å forandre personlighet i en ekstrem retning. En rå og ektefølt film om små valg som får store konsekvenser.

En av hovedrolleinnehaverene fra filmen vil møte elevene før og/eller etter visning.

 

8. og 9. trinn får visning av filmen Just Charlie: 

Fremtiden til Charlie ser lys ut, men istedenfor å gripe muligheten trekker han seg tilbake og tvinger frem spørsmålet: Hvem er Charlie? Just Charlie er en rørende og autentisk historie om identitet, vennskap og valg. Filmen tar oss med på hele familiens emosjonelle reise gjennom fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept av Charlies kjønnsidentitet. Samtidig som Charlie er, og alltid har vært, bare Charlie.

Hovedrolleinnehaver fra filmene møter elevene før og/eller etter visning.

Filmene for elevene blir vist på Karmøy kino og Edda kino.