Fem kommuner samarbeider om bokbad – bli med!

Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord og Utsira folkebibliotek inviterer til forfattersamtaler med bokaktuelle Bernhard Mohr og Nils Henrik Smith. Arrangementene skjer fysisk på Haugesund folkebibliotek 10. juni og  11. jun.

10. juni kl 19.00-21.00: Forfatter Bernhard Mohr er oppvokst på Karmøy, og er ute med boken “Hva vil russerne med Norge”? Han har mottatt strålende anmeldelser, og skal ha samtale med sakprosaanmelder Tom Hetland. Norge har tilsynelatende havnet høyt på Kremls dagsorden. Hvorfor? Mohr behandler dette spørsmålet i sin nyeste bok «Hva vil russerne med Norge?», og de russiske kildene er mange: toppolitikere, diplomater, journalister, eksperter, unge, urbane russere. Avstanden mellom lederne og folket ser ut til å øke, det samme kan sies om kløften mellom generasjonene. Hvordan ser Russland anno 2020 ut?  I 2017 debuterte Mohr med sakprosaboken «Hvorfor stemmer russerne på Putin?», om mottok gode anmeldelser. Tom Hetland er sakprosaanmelder og tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad.


10. juni kl 19.00-21.00: Forfatter Nils Henrik Smith er fra Rogaland, og er aktuell med boken «
11 meter. Straffesparkets historie». Flere vil kjenne han også som fast skribent i fotballtidskriftet Josimar. Tidligere sportsjournalist i H-avis Øystein Eide vil lede samtalen med Smith. Nervepirrende, dramatiske, kontroversielle – straffespark har en helt særmerkt plass i fotballfolk sitt hjerte. I boken «11 meter» tok Nils Henrik Smith oss med på en original og forunderlig reise gjennom straffesparkets bråkete historie, med innsiktsfulle skildringer av legendariske skytterer og målvakter. Nils Henrik Smith debuterte i 2007 med romanen «Manhattan skyline», og er fast bidragsyter til fotballbladet Josimar. Du så ham sist På Lindmo sammen med Erik Thorstvedt. Øystein Eide er forfatter av boken «FKH – endelig voksen». Han jobber som rådgiver på Håvåsen skole, og er frilanser for Haugesunds avis.

Samarbeidspartnere for arrangementene er Rogaland fylkesbibliotek og TV Haugaland.

Velkommen!