Et steg opp

Steget fra barneskolen til ungdomsskolen kan for mange elever være utfordrende og forbindes med usikkerhet. Alle nye ungdommer som har begynt på kommunale ungdomsskoler i høst har denne ukene vært med på dagsleir. Hensikten er å bli bedre kjent med ny klasse, ungdommer og lærere.

De 500 flotte ungdommene fra kommunens 5 ungdomskoler er fordelt på fem dager på det populære leirstedet Stemnestaden i Aksdal. De har gjennom mange ulike aktiviteter som matlaging, fotball, klatring, leker, konkurranser, brettspill og kanopadling utfordret seg selv sammen med andre. Møte med barnevern, helsesykepleier, sosiallærere og kulturhusene har de også hatt anledning til – voksne som jobber for og med ungdommer.

-Elevene møter andre utfordringer på ungdomsskolen enn det de gjør på barneskolen, og vi prøver å gjøre overgangen så trygg som mulig. “Et steg opp” gjør at de unge opplever mindre usikkerhet og spenning rundt det å skifte fra barneskole til ungdomsskole, sier SLT-koordinator i Karmøy kommune Siri Merete Alfheim som også legger stor vekt på å trekke inn frivillige krefter som kommunen har for våre ungdommer i de ulike nærmiljøene.