Det spirer og gror rundt Augustehuset

Både ansatte og brukere ved Augustehuset  hadde i lang tid ønsket seg et drivhus i hagen. Nå er ventetiden over og drømmen realisert takket være god dugnadsånd.

Gjennom midler fra kommunen, “Leve hele livet” og sist men ikke minst alle arbeidstimene både ansatte ved eiendomsavdelingen – boligdrift, ivrige brukere og pådriverne som jobber her har brukt for å få det opp, er drivhuset nå offisielt åpnet.

Det spirer og gror i hver krinkelkrok i hagen utenfor aktivitetshuset på Håvik. Som hagens midtpunkt står drivhuset som er i full drift. Her vokser det blant annet paprika, chili, sukkererter, agurk, tomater, avocadoplante og salat. De har også dristet seg til å så popkorn-kjerner.

I år er det plantet ekstra mye solsikker i solidaritet for Ukraina som har solsikke som sin nasjonal blomst.

Drivhuset er blitt en naturlig samlingsplass og sykepleier Inger Marie Håkonsen og avdelingsleder Kristine Nessa gleder seg til fortsettelsen.

– Det er noe spesielt ved å se ting vokse og gro. Det gjør noe med deg, sier Håkonsen.

-Dette hadde ikke vært mulig å drive uten engasjerte og ivrige brukere som gjør en kjempejobb med luking, klipping av plen, og vanning fem dager i uken hele året rundt, sier Nessa.

Augustehuset er et aktivitetstilbud for personer med demenssykdom og god fysisk form. Fokuset er på det en fortsatt mestrer, og minst mulig på sykdom. Humor er en viktig del av hverdagen, og her oppstår nye vennskap.