Emballasje i glass og metall

Sist oppdatert 20. desember 2018 11:02
Se den illustrerte sorteringsguiden her
Papp, papir og kartong Emballasje i glass og metall Farlig avfall Matavfall Restavfall Avfall til

miljøparken

Emballasje i glass og metall leveres foreløpig til igloer på 7 lokasjoner i kommunen. Sjekk appen  appen “Min renovasjon” eller denne linken for oversikt over ditt nærmeste leveringssted. Merk at det er kun emballasje i glass og metall som skal kastes i igloene.

Emballasje i glass og metall
  • Aluminiumsformer (f.eks. fra take-away, fisk, leverpostei og lignende. Ta av plasten)
  • Barnematglass
  • Hermetikkbokser
  • Syltetøyglass
  • Vinflasker
  • Glassflasker og metallbokser uten pant
  • Telys i aluminium (tomme)
  • Påleggstuber i metall
  • Aluminiumsfolie (trykk sammen og samle opp til en passe stor ball under kjøkkendisken)
Dette skal IKKE leveres som “emballasje i glass og metall
  • Metallstenger (lever til Borgaredalen)
  • Paraplyer (lever metall til Borgaredalen)
  • Stekepanner/kokekar (lever til Borgaredalen)
  • EE-avfall (strykejern, rettetang osv. Lever forhandler eller rød boks)
  • Drikkeglass og tallerkener
  • Ildfaste former
  • Porselen og keramikk

Alle de tre siste punktene kan kastes i restavfall i små mengder, men lever helst i Borgaredalen.

Praktiske tips

Emballasjen skylles godt i kaldt vann , og alle matrester fjernes før du kaster den. Bruk oppvaskbørste uten såpe ved behov. Etiketter på emballasjen kan sitte på.

Hvor sendes det

Innsamlet glassemballasje ender på Onsøy utenfor Fredrikstad. Resirkulert glass brukes som råstoff til både glasopor skumglass, og eksporteres til glassverk i Europa der det lages nye glassprodukter. Glasopor skumglass er et lett og godt isolerende og drenerende bygningsmateriale.

.

Miljøgevinst
  • Glass
    • Vi sparer 0,2 kg co2 ekv per kilo materialgjenvunnet glassemballasje