Avfallsbeholdere og priser

Sist oppdatert 13. desember 2018 11:32

Dunkesett

Et standard husholdningssett med dunker består av en 180 liters dunk til restavfall, en 240 liters dunk til papiravfall og en rød boks på 35 liter til farlig/elektrisk og elektronisk avfall. Hos en del abonnenter består de 180 literne til restavfall av en 60- og en 120-liters dunk. Disse dunkene er fra den tiden kommunen hadde matavfallsinnsamling. Etter at matavfallsinnsamlingen opphørte, kan både restavfall og matavfall legges i begge dunkene. Det er mulig å erstatte disse dunkene med en 180 liters dunk. Ny dunk bestiller du via Min renovasjon, eller på e-post til renovasjonsbil@karmoy.kommune.no. De gamle dunkene tas ikke i retur, men kan leveres gratis som hardplast til materialgjenvinning i Borgaredalen miljøpark.

Ødelagt dunk/lokk

Dunkene har en forventet levetid på 10 år. Dersom dunken eller lokket ditt blir ødelagt eller forsvinner, kan du bestille nytt via appen/web-løsningen Min renovasjon. Dunker og lokk blir solgt til innkjøpspris, og blir etter bestilling levert hjem til deg av renovatørene innen 1-2 uker. Faktura blir tilsendt etter levering. Det er også mulig å bestille dunker på e-post til renovasjonsbil@karmøy.kommune.no.

Behov for flere dunker

Dersom du har mer avfall enn det er plass til i dunkene, kan du velge å abonnere på tømming av en ekstra restdunk og/eller en papirdunk. For tømming av en ekstra dunk, vil renovasjonsavgiften øke med 0,5. For tømming av dobbelt sett med dunker vil renovasjonsavgiften øke med 1. Den/de ekstra dunkene må i tillegg kjøpes.

Dunker til nybygg

Dunker blir levert til nybygget i løpet av 1-2 uker etter at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke nødvendig å bestille dette. Dersom du likevel ikke skulle få levert dunker, kan du melde fra via Min renovasjon, eller på e-post til renovasjonsbil@karmoy.kommune.no