Avfallsbeholdere og priser

Sist oppdatert 5. desember 2019 20:22

Dunkesett

Et standard husholdningssett med dunker består av en 180 liters dunk til restavfall, en 240 liters dunk til papiravfall og en rød boks på 35 liter til farlig/elektrisk og elektronisk avfall. Hos en del abonnenter består de 180 literne til restavfall av en 60- og en 120-liters dunk. Når den nye kildesorteringsordningen iverksettes får abonnentene dunker for mat, emballasje av glass og metall, papp/papir og restavfall. Standard størrelse på restavfallsbeholderen blir da 140 liter. Dette er den absolutt vanligste beholderstørrelsen i Norge i dag. Restavfallsbeholdere som må skiftes i tiden fremover erstattes med nye 140 liters beholdere.

Ødelagt dunk/lokk

Dunkene har en forventet levetid på 10 år. Dersom dunken eller lokket ditt blir ødelagt eller forsvinner, kan du bestille nytt via appen/web-løsningen Min renovasjon. Dunker og lokk blir solgt til innkjøpspris, og blir etter bestilling levert hjem til deg av renovatørene innen 1-2 uker. Faktura blir tilsendt etter levering. Det er også mulig å bestille dunker på e-post til servicetorg@karmoy.kommune.no.

Behov for flere dunker

Dersom du har mer avfall enn det er plass til i dunkene, kan du velge å abonnere på tømming av en ekstra restdunk og/eller en papirdunk. For tømming av en ekstra dunk, vil renovasjonsavgiften øke med 0,5. For tømming av dobbelt sett med dunker vil renovasjonsavgiften øke med 1. Den/de ekstra dunkene må i tillegg kjøpes.

Dunker til nybygg

Dunker blir levert til nybygget i løpet av 1-2 uker etter at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke nødvendig å bestille dette. Dersom du likevel ikke skulle få levert dunker, kan du melde fra via Min renovasjon, eller på e-post til servicetorg@karmoy.kommune.no