Avfallsbeholdere og priser

Dunkesett

Et standard husholdningssett med dunker består av en 180 liters dunk til restavfall, en 240 liters dunk til papiravfall og en rød boks på 35 liter til farlig/elektrisk og elektronisk avfall. Hos en del abonnenter består de 180 literne til restavfall av en 60- og en 120-liters dunk. Når den nye kildesorteringsordningen iverksettes får abonnentene dunker for mat, emballasje av glass og metall, papp/papir og restavfall. Standard størrelse på restavfallsbeholderen blir da 140 liter. Dette er den absolutt vanligste beholderstørrelsen i Norge i dag. Restavfallsbeholdere som må skiftes i tiden fremover erstattes med nye 140 liters beholdere.

Ødelagt dunk/lokk

Dunkene har en forventet levetid på 10 år. Dersom dunken eller lokket ditt blir ødelagt eller forsvinner, kan du bestille nytt via appen/web-løsningen Min renovasjon. Dunker og lokk blir solgt til innkjøpspris, og blir etter bestilling levert hjem til deg av renovatørene innen 1-2 uker. Faktura blir tilsendt etter levering. Det er også mulig å bestille dunker på e-post til servicetorg@karmoy.kommune.no.

Behov for flere dunker

Dersom du har mer avfall enn det er plass til i dunkene, kan du velge å abonnere på tømming av en ekstra restdunk og/eller en papirdunk. For tømming av en ekstra dunk, vil renovasjonsavgiften øke med 0,5. For tømming av dobbelt sett med dunker vil renovasjonsavgiften øke med 1. Den/de ekstra dunkene må i tillegg kjøpes.

Dunker til nybygg

Dunker blir levert til nybygget i løpet av 1-2 uker etter at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er ikke nødvendig å bestille dette. Dersom du likevel ikke skulle få levert dunker, kan du melde fra via Min renovasjon, eller på e-post til servicetorg@karmoy.kommune.no