Ber tilreisende teste seg

Karmøy kommune ønsker alle som kommer hjem til jul hjertelig velkommen.  Helsemyndighetene fraråder unødvendige reiser innenlands. Julereisen hjem er for de fleste helt nødvendig, særlig dette året her. 

Kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse ber karmøybuer som kommer hjem til jul ta koronatest.

Tilreisende fra områder med mye smitte oppfordres til selv å bestille koronatest via kommunens nettsider. Det beste tidspunkt for testing er dag fem etter at du har kommet hjem. Du bestiller time til test her: https://helseboka.app/helseboka/booking/staff/87503 

Smittevernteamet ber deg som er tilreisende om å holde avstand til de du bor sammen med, særlig de første dagene etter du har kommet hjem. Det er nå lite smitte i Karmøy kommune. Den smitten som er avdekket de siste ukene har kommet i forbindelse med reiser innenlands og utenlands. Det må forventes økt smitte i forbindelse med julefeiringen.  

-Vi er veldig takknemlige og imponert over innsatsen alle har bidratt med dette året. Dere vasker hender, holder avstand og lar dere teste når dere har symptomer. Butikker, serveringssteder, kulturarenaer og næringslivet generelt har innført gode rutiner for smittevern, sier kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse. Hun har sammen med smittevernteamet skrevet en egen julehilsen.

Det lokale smittevernet i Karmøy tar ikke juleferie og har beredskap for det som måtte komme. For julen 2020 gjelder følgende anbefalinger: 

Du kan ha 5 gjester utenom egen husstand. 

På to av dagene i julen kan du ha 10 gjester utenom egen husstand.  

Det er viktig at man har så stor plass at man kan holde 1 meter avstand til de man ikke bor sammen med til vanlig. Dette er ikke julen for twister, appelsinlek fra kinn til kinn eller annen kontaktaktivitet på tvers av husstander.