Kulturminnedagen i Skudeneshavn

Kulturminnedagen i Skudeneshavn er en del av de nasjonale Kulturminnedagene- landets største historie – og kulturarvfestival, som foregår i perioden 7. – 15. september.

Årets tema er «Fremtidens kulturarv» og vi har derfor valgt å inkludere barn i stor grad i vårt arrangement. Vi ser frem til en spennende dag, der historie, bygningsarv og gjenbruk står i førersetet.

I hele byen vil det være forskjellige aktiviteter. Snekkerverksted, robåtroing, aktiviteter på museet og familierebus gjennom gatene er noe av det dere kan bli med på. På Tåkelurfabrikken er det «Husflidens dag» med tema «Holdbart». Her kan man lære å legge opp bukser, sy i knapper med mere.

Alle aktiviteter er gratis og foregår mellom 12.00 og 16.00.

Hovedattraksjonen på vår kulturminnedag er «oppfinneren» Erik Alfred Tesaker, kjent fra NRK-serien.

«Med en herlig blanding av tradisjonelt håndverk, gjenbruk og grenseløs oppfinnsomhet forteller Erik Alfred om livet bak kamera med skråblikk på hverdagsproblemer, bakom historier fra «Oppfinneren», lune anekdoter fra barndommen, kampen mellom drømmetårnet og kjøkkenet og drømmen om et selvforsynt, mekanisk paradis. Han er opptatt av bevissthet rundt hva vi bruker livet vårt på med fokus på et lekent og varmt samfunn, der vi tar vare på hverandre og ser på folks ulikheter som en resurs.»

Foredrag på Skudeneshavn kulturhus kl 16.00.

Byens kafeer holder åpent og vi håper på et yrende liv i gatene!

Arrangører: Fortidsminneforeningen avd. Haugalandet, Håndkraft- forum for tradisjonshåndverk, Skudenes historielag, Foreningen Gamle Skudeneshavn og Karmøy kommune. Med på laget har vi også Råseglarlaget og Sør-Karmøy husflidslag.