Halvs Saga på Bukkøy

Vikinghistorie er mye mer enn sverd, blod og fakler! Bare 12 år dro Kong Halv i viking med sine fryktede krigere, Halvsrekkene. Kong Halv var en kriger av sin tid og han var kjent for å være både modig og råsterk. Men det er mer til denne kongen enn det man ser ved første øyekast. Etter 18 år i Viking kommer Halv hjem, men der venter hans stefar Aasmund som har tatt makten i Halvs fravær. Er Aasmund klar til å gi fra seg makten?Selv om vi ikler oss vikinghjelmer på sportsarrangement og slår oss stolt på brystet over å være etterkommere av Harald Hårfagre og Eirik Blodøks, så er det vel liten tvil om at våre forfedre var brutale krigere.

Plyndring, voldtekter og svik var kanskje mer vanlig enn vi liker å tro. Men det fantes unntak! Kong Halv la sin ære i det vi i dag kaller etikk. Ingen i Halvsrekkene skulle voldta. Kvinner og barn skulle behandles med respekt. Og man skulle se sine fiender i øynene når man drepte dem.

Haugesund Teater, i samarbeid med Lars Henrik Aarnes, inviterer publikum inn det store vikingnaustet på Bukkøy. Her løftes historien om Kong Halv frem gjennom musikk, sang og fortellerkunst.

Ane Skumsvoll, Lars Henrik Aarnes og Vilde Lundal Rossebø formidler fortellingen om Kong Halv gjennom nykomponert musikk av Odin Staveland.

Som regionteater gleder vi oss til å løfte frem denne delen av vår lokalhistorie.


Grunnet smittevern har vi begrenset antall plasser. Vi forholder oss til enhver tid til gjeldende smittevernsregler, for alles trygghet.

Premiere 24. juni kl 19.00. Kjøp billett kr 300 på TicketCo.

25. juni kl 19.00. Kjøp billett kr 300 på TicketCo.

26. juni kl 19.00. Kjøp billett kr 300 på TicketCo.

27. juni kl 19.00. Kjøp billett kr 300 på TicketCo.

 

Restriksjoner

Covid-19: Vi opprettholder smittevern på forestillingene. Har du symptomer på luftveisinfeksjon eller føler deg generelt dårlig, ber vi om at du holder deg hjemme.

Ansvarsfraskrivelse

Dersom forestillingen kanselleres grunnet Covid-19 vil alle billettkjøpere få tilbud om gavekort eller refusjon av billettkjøp. Kjøpte billetter der forestillingen kjøres som normalt refunderes ikke.