Blått Flagg strandfest på Åkrasand og Sandvesand

Det er et fantastisk team som trommer sammen til strandfest på søndag. 12 ulike foreninger pluss frivillige som vil løfte frem våre naturkvaliteter av verdensklasse og aktivitetsmulighetene vi kan boltre oss i! Sol og høyere temperatur er bestilt ;-) 

Denne helgen var Torvastad Il vertskap for Norges tour på Sandvesanden. Det er stort! Søndag 4.juni er vi klar for å ta imot store og små til høytidelig men leken Blått Flagg markering på Åkrasanden og Sandvesanden.  I forbindelse med sesongåpning arrangeres strandfest for å markere miljøsertifiseringen. Det blå flagget heises av Karmøys ordfører – til sang av fabelaktige Mari Liknes. Røde kors passer på med redningsbåt, og Baptista byr is fra sykkelen sin. 

 Kl.12 heises det blå flagget med kjekke familieaktiviteter i og rundt speiderhuset på Åkrasanden

Drageverksted innendørs (med hjelp av team Åkra speidere, Røde Kors frivillige, Ludvig Egge og dragekongen Hans Georg Aase), du kan grille pinnebrød over Speidernes bål og nyte kafémat, bygge båter med Barnas Turlag og padle med utstyr fra Frilager. Åkrehamn Vekst legger til rette for sandslott-konkurranse med premiering kl.14 av selveste Turbo og ordfører! 

Festen fortsetter videre på Sandvesanden kl 15.00-17.30 – Det blå flagget smykker stranda med åpning 

Raw Ocean Lodge disker opp med herlig mat, DJ Berit spiller, du kan buldre med Karmøy klatrelag, sjonglere med Flaks, padle med Skudeneshavn Kajakklubb, SUPe med Saltråk, – og utfordre venner og familie til sandvolley! 

Kom og bli med!

En viktig del av Blått Flagg sertifiseringen er miljøaktiviteter gjennom sesongen. Målet er å øke bevissthet og respekt for det lokale miljøet og å promotere bærekraftig rekreasjon.

Nå står blomstervandring langs Åkrasanden på trappene: Karl Johan Gundersen inviterer til historisk og botanisk vandring 14 juni. Oppmøte på parkeringen ved speiderhuset kl.18.