Brannvernet går som en lek

Sist oppdatert 16. september 2020 11:50

Skudenes barnehage leker seg inn i Brannvernuken.

Brannstasjonene har tradisjonelt invitert til åpen brannstasjon i Brannvernuken. Av smittevernhensyn er dette ikke mulig i år. I stedet blir det et litt uvanlig opplegg. Haugaland brann og redning avdeling Karmøy har engasjert seg, og vil tilby en minikortesje til 32 barnehager. – Skudenes barnehage er allerede i gang, og har etablert felles leketema med brannsykler og slukking av brann. Dette gir barna inspirasjon til videre lek og felles leketema, sier styrer Maria Nordstrand.

Barnehagene vil kommende fredag få besøk av, politi, ambulanse, Røde Kors og brannvesenet. En minikortesje vil kjøre innom barnehagene med blålys, litt sirener og vinking til barna. Brannvesenet er klar for besøksrunden, og vil overraske underveis med ulike opptrinn. Det er bare til å glede seg!

Brannmannskapene er klar til minikortesjen på fredag.

Barnehagebarna vil få anledning til å vinke og høre en del lyd fra sirener og opptrinn utenfor barnehagens gjerde.  – Vi er godt fornøyde med opplegget, og gleder oss til å møte barna

I leken testes”brannslangene”.

utenfor barnehagen, men innenfor gjerdet. Blir spesielt dette, men vi ønsker å vise barna at vi bryr oss og “Alt blir bra”. Vi bidrar alle i en felles dugnad, og håper til neste års Brannvernuke å få besøk av barnehagene igjen, sier brigadeleder Ivar Eide i Haugaland brann og redning iks som minner oss på at kortesjen er i beredskap, og kan derfor ikke gi garanti for oppmøte.