Alle skolebarn skal få teste seg før skolestart

Alle elever i barneskole, ungdomsskole og videregående skole i Karmøy kommune skal få teste seg for korona før skolen starter mandag. Det deles ut gratis hurtigtester fra koronabilen på Avaldsnes.

Ved inngangen til helga pakkes testsett til utdeling fra torsdag til søndag. Alle som skal tilbake på skolen mandag skal få teste seg om de ønsker det.

I tråd med nasjonale føringer vil det bli delt ut hurtigtester for testing av alle elever i kommunen som skal på skolen igjen etter juleferien mandag. Også ansatte i skole og barnehage skal få sjanse til å teste seg. Det samme vil skje i Sveio, Haugesund, Utsira, Tysvær og Bokn.

Totalt er det snakk om å fordele ca 9000 tester (dersom alle tar imot tilbudet). Det skaper en betydelig logistikkutfordring. Testene skal fordeles fra koronabilen utenfor Rema1000 på Avaldsnes.

Derfor vil koronabilen ha ekstra åpningstid denne helga:
Torsdag 30. desember til klokka 21.00
Fredag 31. desember fra 07.30 til 16.00
Lørdag 1. januar og søndag 2. januar fra 12.00 til 20.00.

Det er viktig å vise hensyn så dette i minst mulig grad skaper problemer for de som skal handle i butikkens åpningstid.

Koronabilen har ekstra åpningstid gjennom hele helga for å betjene familier med skolebarn.