Vaksinetilbud på Oasen

Apoteket på Oasen samarbeider nå med Karmøy kommune og tilbyr både koronavaksine og influensavaksine. Sistnevnte må du betale for, mens koronavaksinen er gratis. I alt fire apotek og kommunens fastleger tilbyr nå vaksinene.

Har du fastlege i Karmøy kommune kan du ta vaksiner på legekontoret, sjekk om din fastlege tilbyr drop-in eller om du må bestille time for vaksinering. Apotek på Oasen, Kopervik, Åkrehamn og Skudeneshavn har alle inngått samarbeidsavtale med kommunen og tilbyr nå innbyggerne koronavaksine og influensavaksine. 

Bildet viser en helsearbeider som tar vaksine på en eldre dame.  - Klikk for stort bildeNå kan du bestille koronavaksine og influensavaksine hos fire ulike apotek, og hos fastlegen din i Karmøy kommune.

Det anbefales at alle over 65 år bør ta både koronavaksine og influensavaksine. Voksne som er kronisk syke, har alvorlig fedme eller er gravide bør også ta vaksinene. Barn over 6 måneder med kronisk sykdom bør ta influensavaksinen, mens det bare er barn med alvorlig sykdom som bør ta koronavaksinen.

Les mer om vaksinene og bestill time på apotek. 

-Både influensavaksine og koronavaksine kan bidra til flokkimmunitet og redusere sykdom i befolkningen. Samtidig vil vaksinene bidra til å redusere alvorlig sykdomsutvikling og dødsfall som følge av korona eller influensa. Dette vil føre til at færre er i behov av sykehusinnleggelse, sier smittevernlege Elisabeth Ertvaag i Karmøy kommune. Hun oppfordrer innbyggerne til å vaksinere seg. 

 

Påmelding nyhetsbrev:

 

 

Hold deg oppdatert! Nyheter, tilbud og aktiviteter fra kommunen, rett i din innboks.
Tidligere sendte nyhetsbrev.