Spyler kommunale ledninger på fastlandet

Søndag 17. september starter kommunen opp med spyling av vannledningsnettet på fastlands-Karmøy. Spylingen er en fast vedlikeholdsrutine for å sikre innbyggerne godt og rent drikkevann.

Jobben vil pågå alle hverdager mellom 2200-0600, fra søndag 17.september frem til fredag 13. oktober.  I løpet av denne perioden skal alle kommunale vannledninger på hele fastlands-Karmøy spyles.

Arbeidet flyttes etterhvert etterhvert som ledningsnettet i ditt område blir ferdig spylt. Det vil derfor vil være spyling av ulike områder hver natt, men du vil derfor ikke være berørt hele tiden.

Illustrasjonsbilde av arbeid i grøft.  - Klikk for stort bildeDet kommunale vannledningsnettet skal spyles på fastlands-Karmøy. fra 17. september. Du kan oppleve redusert trykk eller grums i vannet. Da må du la vannet renne til det blir klart igjen. Eivind Fiksdal

Hva betyr spylingen for deg?

  • Når vi spyler i ditt område, kan du oppleve endringer i trykk eller korte perioder uten vann. Du kan også oppleve luftbobler i vannet, eller farge/grums i vannet.
  • Dersom du får farge/grums i vannet, anbefaler vi at du åpner utekranen eller vannkran i kjeller/vaskerom på kaldt, og lar det renne frem til vannet blir klart igjen.

Ta kontakt med oss i sektor VAR dersom vannet ikke blir klart igjen. Se også tips til fremgangsmåte for farge, luftbobler eller partikler i vannet. 

 

Når kommunen spyler, kan det bli endringer i trykk. Som en følge av dette, kan sprinkleralarmer bli utløst. Det er derfor viktig at byggdrifter/driftspersonell blir informert og tar nødvendige forhåndsregler. Ta kontakt med avdeling for vann, avløp og renovasjon dersom dere er usikre.

Enkelte bedrifter kan ha perioder hvor de har behov for konstant vannforsyning, også på nattestid. Ta kontakt med sektor VAR slik at vi kan finne en løsning sammen med dere.

Kontaktinfo sektor VAR:

Dagtid: Tlf 93288100 eller 93012691

Natt: Tlf 41635877

 

 

Påmelding nyhetsbrev:

 

 

Nyheter og informasjon om kommunens tilbud og aktiviteter,
rett i din innboks. Se tidligere sendte nyhetsbrev her.