Mange takker ja til influensavaksine

Karmøy kommune tilbyr i år gratis influensavaksine til alle ansatte. Responsen er god. Innen oppvekst og kultur har rundt 600 ansatte takket ja til vaksinen. Mange av disse er lærere og barnehageansatte.

Bilde av ansatte i Sevland barnehage - Klikk for stort bildeKarmøy kommune tilbyr i år ansatte influensavaksine på arbeidsplassen. I Sevland barnehage har mange takket ja til gratis influensavaksine. Ally Vatland, Ingrid B. Medhaug, Emilie Bårdsen, Kaia Ragnvaldjord og Ruth Pedersen Langåker (leder) er fornøyd med tilbudet. I oppvekst og kultur har hele 580 ansatte takket ja til stikk i armen for å beskytte seg selv og andre. Torgeir Henden

-Du vaksinerer deg ikke bare for deg selv, du vaksinerer deg for familie, venner, kollegaer, barn og alle du treffer, sier styrer Ruth Pedersen Langåker i Sevland barnehage. Hun har et stort ønske om å ivareta alle barn og ansatte og har oppfordret til å takke ja til gratis vaksinedose. Karmøy kommune tilbyr i år vaksinen ute på arbeidsplassen, det er bare å la seg stikke. 

-Dette har medført at mange flere ansatte i Sevland barnehage har tatt vaksinen. Det er et kjempetiltak i forhold til tidligere da vi måtte ta  fri fra jobben for å bli vaksinert, sier barnehagestyreren. Hun har tidligere oppfordret ansatte til å ta vaksinen, men tiltaket med å komme til arbeidsplassen har medført at det har doblet seg med ansatte som nå har fått tatt vaksinen. 

Positivt

-Dette er veldig positivt og vaksineringen er allerede startet, sier smittevernlege Elisabeth Ertvaag. I år får alle kommunalt ansatte tilbud om vaksine, tidligere år er det ansatte innen helse og omsorg som har blitt prioritert. Vaksinen er gratis for alle ansatte. 

-Det er særlig viktig at de som arbeider med sårbare pasientgrupper tar influensavaksinen. Influensa er krevende og kan være en tøff utfordring for enkelte. Ved å vaksinere oss beskytter vi ikke bare oss selv, men også andre, sier smittevernlegen. Hun er stolt over kollegaer i hele kommunen som takker ja til vaksinen. 

Bilde av vaksineteamet i Karmøy kommune. - Klikk for stort bildeArnfrid Vårvik (fra venstre), Gunvor Tyse, Solfrid Kalstø, Kåre Vold og Kasper Iversen er i kommunens vaksineteam og har travle dager nå. De stikker seg frem mellom skoler, barnehage og andre kommunale arbeidsplasser. Torgeir Henden

-Vi har tre vaksineteam som startet samtidig fra nord og sør i kommunen. Første gruppe ut er ansatte i barnehage og skole, forteller smittevernlegen. Innen helse og omsorg pågår vaksineringen fortløpende, det er mange armer å stikke i, sier Ertvaag. Hun er tydelig på viktigheten av å ta årlig influensavaksine. Vaksinedekningen blant personer over 65 år er god, men det er viktig at også barn og yngre voksne med kroniske sykdommer tar influensavaksinen hvert år. 

-Vaksinasjonsdekningen mot influensa for barn i risikogruppene var svært lav forrige sesong, og her må det gjøres en innsats både lokalt og nasjonalt, sier smittevernlegen.

Redusert sykefravær

Influensavaksinen kan bidra til flokkimmunitet og redusere influensasykdom i befolkningen. Samtidig vil vaksinen bidra til å redusere alvorlig sykdomsutvikling og dødsfall som følge av influensa. Dette vil føre til at færre er i behov av sykehusinnleggelse. Med flere vaksinerte håper vi at vi skal kunne opprettholde tilfredsstillende beredskap under influensasesongen, sier Ertvaag. 

-Vi håper at sykefraværet kan reduseres som følge av at mange tar influensavaksine. Det er behov for alle hendene i kommunene og det er viktig å legge til rette for at flest mulig kan styre unna en krevende influensa med et lengre sykefravær, sier konstituert stabssjef Gyda Dickson. Hun synes det er flott at mange lærere og ansatte i barnehagene strekker ut armen for et stikk. Det betyr at tilbudet er godt tatt i mot.

 

Påmelding nyhetsbrev:

 

 

Hold deg oppdatert! Nyheter, tilbud og aktiviteter fra kommunen, rett i din innboks.
Tidligere sendte nyhetsbrev.