İlköğretim Okullarında ve Liselerde Eğitim – İçerik ve Saat Sayısı
Genel
Açıklama
Eğitim Bakanlığı, her sınıf düzeyi için derslerin ve ders saatlerinin dağılımını ve hangi derslerin kombinasyonunun mümkün olduğunun planını hazırlamıştır. Bu, 2006 yılında başlayan ve eğitim kurumları için hazırlanmış bir reform olan Bilgi Atılımı İçin Eğitim Planı’nın bir parçasıdır. Okulların bağlı olduğu kurumlar, okulun ders ve ders saatlerinin dağılımını dikkate alıp almadığını belgelemekle yükümlüdürler. Okul, öğrencilerin şu temel becerilerini geliştirmesine öncelik vermekle görevlendirilmiştir:
- kendini sözlü olarak ifade edebilme
- kendini yazılı olarak ifade edebilme
- okuma becerisi
- hesap yapabilme
- dijital aletleri kullanabilme
Bu beceriler, çeşitli derslerin eğitim planıyla bütünleştirilmiştir. Eğitim planları, ögrencilerin farklı sınıflarda hangi becerileri göstermelerinin hedeflendiğini açıkça belirtir. Öğrenci normal eğitimden yeterince faydalanamıyorsa, özel eğitime hakkı vardır.
Okulun Bilgi Atılım Planıyla uyumlu eğitim sunmadığı kanaatindeyseniz, eğitim yasasını denetlemekten sorumlu valiliğe başvurma hakkınız vardır.
Ortaklar
Okulların bağlı olduğu kurumların yasanın öngördüğü mevzuatı uygulayıp uygulamadığını ve eğitimin Bilgi Atılım ıPlanyla uyumlu olup olmadığını denetleme sorumluluğu Valiliktedir. Olası sapmaları düzeltme konusunda valilik okulların bağlı olduğu kurumlara emir ve ceza verebilir.
Düzenleme
- Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa av 17. juli 1998 nr. 61 Opplæringslova
- Forskrift til opplæringslova kap. 1