For mediene

av Eivind Jahren sist endret 21.11.2013 - 13:44
Denne sida er opprettet for å gjøre jobbene for mediene lettere.

Karmøy kommune arbeider ut fra en kommunikasjonsstrategi som tilsier at vi skal kommunisere mer og bedre. En viktig del av vår kommunikasjon med innbyggerne skjer gjennom lokalmediene.

Karmøy kommunes hovedkanal til omverdenen er nettsida vår, www.karmoy.kommune.no. Innad i organisasjonen har vi et eget nett – eXtranett med egne påloggingsdetaljer for brukerne.

Karmøy kommune har hver onsdag kunngjøringsannonse i Karmøybladet. Omtrent hver annen lørdag averteres ledige stillinger i Haugesunds Avis (2011).

Karmøy kommune sender bare unntaksvis ut pressemeldinger. I samråd med de lokale medieorgana, legges nyheter fra kommunen ut i midtspalten på nettsidene. Disse kan brukes som tips eller klippes og limes fra. I den utstrekning det klippes og limes, er det viktig å være klar over følgende:

1) Det kan gå noe tid fra meldinga er lagt ut og til den kommer på trykk. Derfor bør en se etter at tidsangivelser fortsatt stemmer.

2) Det er ikke nødvendigvis den samme som skriver og publiserer saken. Navnet som framkommer i meldinga, er i hovedsak på den som har publisert saken. Den angivelsen fungerer følgelig dårlig som by-line. Det vil være mer hensiktsmessig at respektive medieorgans medarbeider oppføres i byline med henvisning til nettet (”skriver Karmøy kommune på sine nettsider” eller ”melder www.karmoy.kommune.no”).

Bruk av bilder fra kommunens nettsider må skje med varsomhet. I hovedsak vil medier kunne få låne bilder fra nettet vederlagsfritt. Men i noen tilfeller vil vi selv ha lånt inn eller kjøpt bilder som vi ikke kan distribuere videre.

Bildedatabase

Karmøy kommune har også under oppbygging en bildedatabase. Bilder som ligger i denne databasen kan benyttes fritt mot at kommunen krediteres. Denne databasen vil omfatte

  • kommunestyrerepresentanter (finnes under Politikk/Folkevalgte organer og medlemmer. På det klikkbare organisasjonskartet velges Kommunestyret)
  • kommunale bygg og anlegg
  • viktige steder i kommunen

Mediene kan kontakte kommunikasjonsrådgiver Eivind Jahren på slt@karmoy.kommune.no eller 90 757 454. I krisesituasjoner gjelder egne regler. Da er det formannskapssekretær som sammen med ordfører/rådmann er mediekontakt.

Grafisk profil

Karmøy kommune har en egen grafisk profil som omfatter farger, skrifttyper, måter å bruke kommunevåpenet, visjonen ("Kommunen som vil at du skal lykkes") og så videre.

Les mer om den grafiske profilen.

Brevjournal

Karmøy kommune legger ut postliste klokka 10.30 påfølgende dag. Ønske om innsyn i dokumenter rettes til sentralarkivet i kommunen som sørger for at saksbehandler i løpet av rimelig tid vurderer om dokumentet er offenlig.

Side-alternativer

Knapp til kulturmiljøfredningen i Skudeneshavn 2015

NAV Ungdom

Ismåling liten

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Åpning av ungdomsavdeling "Grottå"
28.03.2017 - 17:00
Forfatter Alexander Sandtorv presenterer boken ”Profetien om Laura” ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Påskekrim på Haugalandet
28.03.2017 - 19:00
En miniturne med forfatter Chris Tvedt og duoen Into Waves. Bokbadar ...
Haugesund folkebibliotek, tirsd 28.mars kl 19.30 Tysvær folkebibliotek, onsd 29.mars kl 19.00 Karmøy folkebibliotek / Holmen Brygge, torsd 30.mars kl 19.30
MiniMoro - Drømmecruise for lykkelige hunder
01.04.2017 - 11:00
Bibbi og Boffen vil på drømmecruise og ha tidenes beste ferie. En ...
Kl 11.00 Kopervik kulturhus, kl. 13.30 Skudeneshavn kulturhus
Vårutstilling på Galleriet
01.04.2017 - 12:00
Glasskunstner Kirsten Vikingstad Storesund, Anne Beth Hagen, Harald ...
Kopervik kulturhus, Skolegaten 11
Lørdagsyoga på kulturhuset
01.04.2017 - 14:00
Senk skuldrene og gjør noe som er godt for kropp og sinn med ...
Kopervik kulturhus, Skolegaten 11
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.