Stort drageslepp på Avaldsnes

av Aud-Irene J. Jacobsen sist endret 19.04.2017 - 14:07
1. klassene på Karmøy er bitt av dragebasillen, og det ble et flott skue da Kulturskrinet inviterte til drageslepp med elevene fra Avaldsnes skole. Flotte kunstneriske fargerike dragebannere fra 16 skoler ble også satt opp med tilknytning til norrøne drager og vikingene på Avaldsnes.
Stort drageslepp på Avaldsnes

Et flott skue da Kulturskrinet inviterte til drageslepp med elevene fra Avaldsnes skole.

Dragene og bannerne er laget de to siste ukene før påske der alle 1. klassingene har laget sine egne drager og bannere med profesjonell dragebygger. Et kjempestort drageslepp ble i dag holdt samtidig der alle 1. klassene i Karmøy fløy drager samtidig på hver sin skole.

DrageverkstedÅdland

Tanken bak dragesleppet er at alle elevene skal delta i en felles opplevelse som feirer vennskap og magi, siden dragen er et vesen forbunde med det magiske. I 2011 arrangerte FN drageslepp på Gazastripa for 12 000 palestinske barn for å markere et ønske om fred og vennskap. Dette dragesleppet ble ikke fullt så stort, men elevene har samarbeidet godt om å lage drager, og hver klasse har sammen malt et fargerikt dragebanner med norrøn drage, som skal vise tilknytningen til de norrøne dragene og vikingene på Avaldsnes.

Dragesleppbanner17

Side-alternativer

Byplanlegging

Brøytevakter 2

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Nyttårsmottakelse i Karmøy rådhus
27.12.2017 - 17:00
Ordfører inviterer til nyttårsmottakelse i Karmøy rådhus 27. desember ...
Karmøy rådhus
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.