Ny brannsjef for regionen på plass

av Eivind Jahren sist endret 01.12.2017 - 11:02
Fra røykvarslerens dag, 1. desember, er Dag Botnen på plass som brannsjef for det nye Haugaland brann og redning iks. I løpet av 2018 skal vi ha ett brannvesen for kommunene Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Suldal, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord.
Ny brannsjef for regionen på plass

Sjef for Haugaland brann og redning iks, Dag Botnen (Foto: Tor André Johannessen)

Det er en stor jobb som ligger foran Dag Botnen. Men som sjef for et tilsvarende selskap for tre kommuner i Hallingdal burde han være han godt forberedt, og han røper at han har jobbet en god del med forarbeidet også før han formelt var på plass.

- Oppgaven er delt. Du skal både lede oppbyggingen og drifte en kompleks organisasjon. Hva blir de første utfordringene?

- Vi skal ha på plass både en struktur og nødvendige strategier. Samtidig må vi få på plass en ledelse, og i ikke alt for fjern framtid skal vi også ha en ny hovedbrannstasjon, som forhåpentligvis også skal samlokaliseres med legevakt og ambulanse. Samtidig skal vi harmonisere virksomhetene, slik at tjenestene blir like gode i hele regionen.

- Og det innebærer å flytte rundt på folk og brannbiler?

- Det vil være endringer for de som er i lederposisjoner i dag, men vi kan love spennende og utfordrende oppgaver selv om stillingsnavnet kan bli endret. Vaktordninger vil ikke endres på kort sikt, men en beredskapsanalyse vil vise oss hva som er en fornuftig ordning og som vi skal harmonisere oss inn mot. Det foreligger ikke planer om å flytte utstyr eller kjøretøy da dette er tilpasset de stasjonene de er plassert på i dag.

- Du tiltrer på en symbolsk viktig dag: Røykvarslerens dag…

- Det er selvsagt tilfeldig, men ikke desto mindre viktig. 2017 er et år, så langt, med veldig lavt tall på omkomne i brann. En så enkel ting som bytte av batteri i røykvarslerne er ett av de mest effektive forebyggende tiltak hver enkelt av oss kan bidra med for at det skal holde også gjennom årets siste måned.

Midtveis i 2018 skal «virksomhetsoverdragelsen» mellom kommunene og det nye selskapet skje. Det vil neppe påvirke brannberedskapen i regionen på kort sikt, men endre avsender av lønnsslipper for flere hundre flinke brannmannskaper på Haugalandet.

Side-alternativer

Byplanlegging

Brøytevakter 2

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Nyttårsmottakelse i Karmøy rådhus
27.12.2017 - 17:00
Ordfører inviterer til nyttårsmottakelse i Karmøy rådhus 27. desember ...
Karmøy rådhus
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.