Karmøy-innbyggere mener foreldre ikke bør drikke i idretten

av Eivind Jahren sist endret 28.08.2017 - 12:13
- Fantastisk at folk i Karmøy viser godt alkovett, sier Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL som sist helg ble profilert på Gla’ gris-cup i Kopervik.
Karmøy-innbyggere mener foreldre ikke bør drikke i idretten

På AV-OG-TIL-standen under Gla’ gris-cupen i helga medvirket Eva Iris Eyjolfsdottir, Pål Døsen og Siri Merete Alfheim samt Jan Olav Sørlie.

Hele 96 prosent av innbyggerne i Karmøy sier en ikke bør drikke alkohol når man er med som foreldre på arrangementer i idretten. Det er bedre enn landssnittet, hvor 92 prosent mener det samme. Det kommer fram i en fersk undersøkelse  Ipsos har gjort på oppdrag fra alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL blant innbyggere i Karmøy.

- Dette er fantastiske nyheter for idretten i Karmøy. Det viser at innsatsen som har blitt lagt ned over flere år har betalt seg. Idrett og alkohol hører ikke sammen, konstaterer Randen.

Sist helg var over 700 små og store samlet til den tradisjonsrike Gla’ gris-cup i Kopervik. Der ble også AV-OG-TIL profilert. SLT-/folkehelsekoordinator Siri Merete Alfheim trekker fram dette arrangementet som en viktig alkoholfri arena. Karmøy kommune er en AV-OG-TIL-kommune og samarbeider tett med alkovettorganisasjonen om forebygging lokalt. På lørdag var derfor representanter fra Kopervik idrettslag, politisk ledelse og administrasjonen i Karmøy kommune til stede på cupen med blant annet en enkel quiz om idrett og alkohol.

På quizen var det bare en person som svarte helt rett – Lars Sigvart Hop. Noe mange bommet på, var anslag for hvor hvor stor andel av innbyggerne i Karmøy som mener at en bør la være å drikke når en som foreldre er med på idrettsarrangement: Her svarte de fleste 99 prosent, mens det i meningsmålingen altså var 96 (i Karmøy – mot 92 prosent på landsbasis).

- Vi vil jobbe for å opprettholde de gode holdningene i Karmøy. Vi ønsker å fortsette arbeidet for å sikre at vi alle viser godt alkovett, også på sidelinja eller tilskuerplassen. Alkovett handler om å tenke over om en skal drikke, og når en skal stoppe, konstaterer Alfheim.

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Dialektmøte: Fastlandsdialekten
23.11.2017 - 19:00
Arrangementet er sponset av Fritt Ord og er i samarbeid med Karmøy ...
Norheim kulturhus
MiniMoro - Boffen er syk
25.11.2017 - 11:00
Er man syk, får man spise så mye HUNDEKJEKS man vil. Av: Sigrun T. ...
Norheim kulturhus
MiniMoro - Boffen er syk
25.11.2017 - 13:30
Er man syk, får man spise så mye HUNDEKJEKS man vil. Av: Sigrun T. ...
Karmøy kulturhus, Åkrehamn
Ordførerens time på biblioteket
28.11.2017 - 17:00
Kom og slå av en prat ordfører Jarle Nilsen.
Hovedbiblioteket i Kopervik
Velkommen til konsert - Parkert piano
29.11.2017 - 18:00
I samarbeid med Karmøy folkebibliotek, Karmøy kulturskole og Storhall ...
Storhall Karmøy, 2. etg., Slettavegen 130, Veavågen
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.