Friskuser ved MO-senteret motiverer til aktivitet

av Arve Ubøe Rohde sist endret 16.11.2017 - 13:19
Hvert år arrangerer Fagrådet en nasjonal rusfagkonferanse med ulike temaer rundt rusproblematikk. I år var Bremnes og Bårdsen fra Mottak og oppfølgingssenteret (MO-senteret) med som foredragsholdere.
Friskuser ved MO-senteret motiverer til aktivitet

Fra venstre; Egil A. Bremnes, Terje Bårdsen og Ivy Medhaug

Fagrådet er rusfeltets hovedorganisasjon og arrangerte i oktober sitt årlige nasjonale Rusfagkonferanse. Årets tema var «Sitte stille gir ingen hvile- om betydningen av arbeid og aktivitet i rusbehandling og oppfølging». Karmøy kommune er medlem av fagrådet, og personal fra Rus- og psykisk helsetjeneste (ROP) har de siste årene vært fast inventar på Fagrådets konferanser.

Bredt aktivitetstilbud

På årets fagkonferanse la Egil Bremnes, avdelingsleder ved MO-senteret og Terje Bårdsen, miljøarbeider ved MO-senteret, frem sine erfaringer med å få mennesker med rus og psykiatri i aktivitet. Sjakkgruppe, FKH gatefotball, 50-lappen, hobbygruppe, Frisbee Golf, tur gruppe, svømming og jogge grupper er noen av aktivitetene MO-senteret tilbyr mennesker med rus- og psykisk helselidelser i Karmøy kommune. Engasjerte brukere og personal har videre ført til deltakelse av større arrangementer som sjakkturneringer og fotballcuper.

Kom som du er

Aktivitetene er lavterskel, og fokuset er at alle må få et tilbud uansett psykisk helse og uavhengig av om du er edru eller påvirket av rusmidler. Bremnes og Bårdsen trekker frem viktigheten av å møte folk der de er, ha aktiviteten i fokus og trygge deltakerne. Mangel på utstyr er ingen hindring da MO-senteret har et lager av treningsklær og sko som er donert til senteret.

Samarbeid med lokale lag og foreninger

Ønsket er at deltakerne på sikt skal kunne sluses inn i etablerte aktivitetsgrupper i nærområdet etter hvert som de føler seg klar for det. Bremnes og Bårdsen understreker at det derfor er viktig å samarbeide med andre organisasjoner. NAV, FKH, Dag- og Aktivitetssentrene, Sveland sjakk klubb, Haugesund Triatlon klubb, Torvestad IL og Frelsesarmeens Friskt Alternativ, trekkes frem som sentrale samarbeidspartnere for MO-senteret.

Fra gatefotball til fast stilling

Tidligere bruker ved MO-senteret, Ivy Medhaug, var med på konferansen. Hun delte sine erfaringer med MO-senteret og om viktigheten med aktivitet i hennes rehabilitering. Medhaug begynte med å spille fotball to ganger i uken sammen med MO-sentret og FKH gatefotball. Hennes «stå på vilje» og engasjement i gatefotballen har videre ført til en fast stilling hos FKH.

MO-senteret er 1 av 5 avdelinger i ROP-tjenesten i Karmøy kommune. For å få fulloversikt over alle aktivitetene som Karmøy kommune kan tilby mennesker med ROP-lidelser følg linke under:

http://www.karmoy.kommune.no/no/tema/helse/psykisk-helse/aktivitetsplan-fra-17.august-2015

For å vite mer om Fagrådet og hva de jobber med følg linken under:

http://www.rusfeltet.no/

Side-alternativer

Byplanlegging

Brøytevakter 2

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Stedsnavn på fra Haringstad til Haga
24.01.2018 - 19:00
Håkon Liknes har samlet over 900 stedsnavn fordelt på 10 kart. Bare ...
Karmøy kulturhus, Åkrehamn
ORIENTERINGSMØTE PLAN 113-3 - REGULERINGSPLAN FOR GAMLE SKUDENESHAVN – ENDRING AV BESTEMMELSER FOR VIRKSOMHETER OG PARKERING
25.01.2018 - 18:00
Hovedutvalg teknisk og miljø vedtok i møte 5. oktober 2017 å legge ...
Informasjonssalen Mælandsgården
MiniMoro - Klovnen Tulliball
03.02.2018 - 11:00
Fra 2 år - 30 minutt - kr 60,00. Billett kan kjøpes på TicketCo.
Kl 11.00 Kopervik kulturhus, kl 13.30 Skudeneshavn kulturhus
Åpent hus på Kopervik kulturhus
03.02.2018 - 11:00
Kl 11.00 MiniMoro med klovnen Tulliball. Ansiktsmaling. Galleriet ...
Kopervik kulturhus, Skolegaten 11
Gitarkonsert med Roy Henning Snyen
03.02.2018 - 17:30
For første gang siden han flyttet fra Kopervik i 1979 får vi høre ham ...
Kopervik kulturhus, Skolegaten 11
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.