Friskuser ved MO-senteret motiverer til aktivitet

av Arve Ubøe Rohde sist endret 16.11.2017 - 13:19
Hvert år arrangerer Fagrådet en nasjonal rusfagkonferanse med ulike temaer rundt rusproblematikk. I år var Bremnes og Bårdsen fra Mottak og oppfølgingssenteret (MO-senteret) med som foredragsholdere.
Friskuser ved MO-senteret motiverer til aktivitet

Fra venstre; Egil A. Bremnes, Terje Bårdsen og Ivy Medhaug

Fagrådet er rusfeltets hovedorganisasjon og arrangerte i oktober sitt årlige nasjonale Rusfagkonferanse. Årets tema var «Sitte stille gir ingen hvile- om betydningen av arbeid og aktivitet i rusbehandling og oppfølging». Karmøy kommune er medlem av fagrådet, og personal fra Rus- og psykisk helsetjeneste (ROP) har de siste årene vært fast inventar på Fagrådets konferanser.

Bredt aktivitetstilbud

På årets fagkonferanse la Egil Bremnes, avdelingsleder ved MO-senteret og Terje Bårdsen, miljøarbeider ved MO-senteret, frem sine erfaringer med å få mennesker med rus og psykiatri i aktivitet. Sjakkgruppe, FKH gatefotball, 50-lappen, hobbygruppe, Frisbee Golf, tur gruppe, svømming og jogge grupper er noen av aktivitetene MO-senteret tilbyr mennesker med rus- og psykisk helselidelser i Karmøy kommune. Engasjerte brukere og personal har videre ført til deltakelse av større arrangementer som sjakkturneringer og fotballcuper.

Kom som du er

Aktivitetene er lavterskel, og fokuset er at alle må få et tilbud uansett psykisk helse og uavhengig av om du er edru eller påvirket av rusmidler. Bremnes og Bårdsen trekker frem viktigheten av å møte folk der de er, ha aktiviteten i fokus og trygge deltakerne. Mangel på utstyr er ingen hindring da MO-senteret har et lager av treningsklær og sko som er donert til senteret.

Samarbeid med lokale lag og foreninger

Ønsket er at deltakerne på sikt skal kunne sluses inn i etablerte aktivitetsgrupper i nærområdet etter hvert som de føler seg klar for det. Bremnes og Bårdsen understreker at det derfor er viktig å samarbeide med andre organisasjoner. NAV, FKH, Dag- og Aktivitetssentrene, Sveland sjakk klubb, Haugesund Triatlon klubb, Torvestad IL og Frelsesarmeens Friskt Alternativ, trekkes frem som sentrale samarbeidspartnere for MO-senteret.

Fra gatefotball til fast stilling

Tidligere bruker ved MO-senteret, Ivy Medhaug, var med på konferansen. Hun delte sine erfaringer med MO-senteret og om viktigheten med aktivitet i hennes rehabilitering. Medhaug begynte med å spille fotball to ganger i uken sammen med MO-sentret og FKH gatefotball. Hennes «stå på vilje» og engasjement i gatefotballen har videre ført til en fast stilling hos FKH.

MO-senteret er 1 av 5 avdelinger i ROP-tjenesten i Karmøy kommune. For å få fulloversikt over alle aktivitetene som Karmøy kommune kan tilby mennesker med ROP-lidelser følg linke under:

http://www.karmoy.kommune.no/no/tema/helse/psykisk-helse/aktivitetsplan-fra-17.august-2015

For å vite mer om Fagrådet og hva de jobber med følg linken under:

http://www.rusfeltet.no/

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Dialektmøte: Fastlandsdialekten
23.11.2017 - 19:00
Arrangementet er sponset av Fritt Ord og er i samarbeid med Karmøy ...
Norheim kulturhus
MiniMoro - Boffen er syk
25.11.2017 - 11:00
Er man syk, får man spise så mye HUNDEKJEKS man vil. Av: Sigrun T. ...
Norheim kulturhus
MiniMoro - Boffen er syk
25.11.2017 - 13:30
Er man syk, får man spise så mye HUNDEKJEKS man vil. Av: Sigrun T. ...
Karmøy kulturhus, Åkrehamn
Ordførerens time på biblioteket
28.11.2017 - 17:00
Kom og slå av en prat ordfører Jarle Nilsen.
Hovedbiblioteket i Kopervik
Velkommen til konsert - Parkert piano
29.11.2017 - 18:00
I samarbeid med Karmøy folkebibliotek, Karmøy kulturskole og Storhall ...
Storhall Karmøy, 2. etg., Slettavegen 130, Veavågen
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.