En opplevelsesdag på Karmøy vannverk

av Aud-Irene J. Jacobsen sist endret 16.10.2014 - 16:05
Kulturskrinet inviterer til vandreutstillingen "Alle komponerer" fra Nasjonalmuseet der barn lager egen musikk i KODE GRØNN garasje. Utstillingen skal få besøk av alle 5. klassinger og parallellt få omvisning på vannanlegget.
En opplevelsesdag på Karmøy vannverk

KODE GRØNN garasje

-Utstillingen i Karmøy vannverk er satt opp i en grønn garasje på Brekke, og leder for Kulturskrinet Astrid Havn Tranøy sier de har fått til ett unikt samarbeid med Knut Leirvåg, leder for vannverket, som også stiller som formidler. Dette blir en måned på vannverket i samtidskunstens navn. Alle komponerer er så krevende at det er bare to arrangører i hele landet som tar imot. Det er me stolte av, og me gleder oss til en kjekk måned med mange nye samtidskomposisjoner skapt av våre elever, sier lederen for Kulturskrinet.

Allekomponerbarnett

Elever lager lydkomposisjoner på dansematten i KODE GRØNN garasje.

Til skoleutstillingen «Alle komponerer!» inviterer Apparatjik og audiokolor elevene til å komponere et musikkstykke som baserer seg på elevenes bevegelser i rommet. Bevegelsessensorer og dataprogram forvandler elevenes bevegelser til lyd. Når elevene lager et nytt musikkstykke må de koreografere; de må kommunisere og interagere til de er tilfredse med resultatet. Utstillingen består av fire høytalerer med en dansematte imellom, der elevene kan lage egne lydkomposisjoner ved hjelp av dans og bevegelse.

Skoleutstillingen er en videreføring av Apparatjik og audiokolors prosjekt for utstillingen «I Wish This Was A Song. Music In Contemporary Art» som er blitt vist i Museet for samtidskunst. Apparatjik er en ’supergruppe’ bestående av bassist Guy Berryman fra Coldplay, gitarist/keyboardist Magne Furuholmen fra A-ha, sanger/gitarist Jonas Bjerre fra Mew og produsent Martin Terefe.

Kunstformidler Anne Marit Røeggen i Karmøy vil introdusere prosjektet og veilede gruppene. Første del av tiden går på utforsking av lyd ved bevegelse slik at de den siste del av tiden skal forstå hvordan det er å skape egen komposisjon.

Les mer om Kulturskrinet i Karmøy


Side-alternativer

Byplanlegging

Brøytevakter 2

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Stedsnavn på fra Haringstad til Haga
24.01.2018 - 19:00
Håkon Liknes har samlet over 900 stedsnavn fordelt på 10 kart. Bare ...
Karmøy kulturhus, Åkrehamn
ORIENTERINGSMØTE PLAN 113-3 - REGULERINGSPLAN FOR GAMLE SKUDENESHAVN – ENDRING AV BESTEMMELSER FOR VIRKSOMHETER OG PARKERING
25.01.2018 - 18:00
Hovedutvalg teknisk og miljø vedtok i møte 5. oktober 2017 å legge ...
Informasjonssalen Mælandsgården
MiniMoro - Klovnen Tulliball
03.02.2018 - 11:00
Fra 2 år - 30 minutt - kr 60,00. Billett kan kjøpes på TicketCo.
Kl 11.00 Kopervik kulturhus, kl 13.30 Skudeneshavn kulturhus
Åpent hus på Kopervik kulturhus
03.02.2018 - 11:00
Kl 11.00 MiniMoro med klovnen Tulliball. Ansiktsmaling. Galleriet ...
Kopervik kulturhus, Skolegaten 11
Gitarkonsert med Roy Henning Snyen
03.02.2018 - 17:30
For første gang siden han flyttet fra Kopervik i 1979 får vi høre ham ...
Kopervik kulturhus, Skolegaten 11
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.